Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

عضو انجمن شرکت‌های حمل و نقل ریلی، گفت: حمل و نقل ریلی یک ششم حمل و نقل جاده‌ای مصرف سوخت دارد که در عین اینکه امکان انتقال بارهای حجیم از طریق ریلی وجود دارد سبب کاهش آسیب به زیرساخت‌های جاده‌ای نیز می‌شود.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، فرهنگ طلوعی که مسئولیت شرکت حمل و نقل ریلی را نیز بر عهده دارد در حاشیه هفتمین نمایشگاه حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران، اظهار کرد:  در سال گذشته نزدیک به 93 درصد ظرفیت قطارهای مسافری 5 ستاره این شرکت اشغال شده بود که رقم کاملاً مناسب و بهره‌ور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی در ادامه سخنان خود با بیان این مطلب که قیمت بلیط قطارهای 5 ستاره بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شده و در چارچوب قیمت گذاری نرخ بلیط قرار ندارند، ابراز داشت: با توجه به اهمیت ، استفاده از این قانون و بازگشت اصل و سود سرمایه فعالان بخش خصوصی در بخش حمل و نقل ریلی می‌تواند در افزایش سرمایه گذاری‌ها درحوزه ریلی مؤثر باشد.

به گفته طلوعی، بر اساس ماده12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر در توسعه صنعت ریلی اصل و سود سرمایه فعالان اقتصادی که در حوزه ریلی سرمایه گذاری می‌کنند از محل صرفه جویی سوخت بازگشت داده می‌شود که به کاهش تصادفات جاده‌ای و نیز کاهش مصرف سوخت در جاده‌ها کمک شایان توجهی خواهد کرد و لذا بر این اساس، میزان انتقال بار و مسافر از جاده به ریل افزایش یافته و به عنوان مشوق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بخش ریلی عمل می‌کند.

عضو انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی در بخش دیگری از سخنان خود با پرداختن به این مهم که  حمل و نقل ریلی یک ششم میزان حمل و نقل جاده‌ای مصرف سوخت را در چرخه حمل و نقل به خود تخصیص داده است، افزود: در عین این‌که امکان انتقال بارهای حجیم از طریق ریلی وجود دارد واین مد حمل و نقلی  سبب کاهش آسیب به زیرساخت‌های جاده‌ای خواهد شد.

وی به این نکته نیز اشاره داشت که، هر رام قطار باری در هر بار بارگیری معادل 150 کامیون کالا قادر است حمل کند، تصریح کرد: اگر این روند افزایش یابد کاهش سریع تصادفات جاده‌ای از یک سو و همچنین صرفه جویی بسیار زیاد در منابع انرژی کشور رقم خواهد خورد.

مدیرعامل یک شرکت حمل و نقل ریلی در اشاره به این مزلب که متأسفانه شهرهای کشور در سال‌های اخیر به سمت خودرو محور بودن در حرکت بوده‌اند، تصریح کرد: در حالی که در دنیا سرمایه‌گذاری به سمت شهرسازی ریل پایه حرکت کرده است، در دنیا و بخصوص در کشورهای پیشرفته بار در فواصل بالای هزار کیلومتر از طریق قطار انجام می‌شود واین در حالی است که  در ایران به دلیل ارزان بودن سوخت این موضوع رعایت نشده و عمده بار کشور از طریق جاده حمل و نقل می‌شود که سبب اتلاف میزان زیادی از سوخت در این مسیر شده است.

به خاطرنشان کرد: در پی امضای تفاهم نامه شرکت راه‌آهن و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با هدف اجرای ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر مبنی بر بازگشت اصل و سود سرمایه گذار در بخش ریلی، قرار است500 واگن باری به این شرکت ریلی افزوده شود که در حال حاضر 100 واگن از محل محاسبه صرفه جویی سوخت در هر کیلومتر و یارانه تخصیص داده شده به این موضوع به این شرکت حمل و نقل ریلی اضافه شده است. اما تعداد باقیمانده واگن‌ها که 400 واگن باری است تا پایان سال 99 با همکاری تولیدکنندگان تولید کنندگان داخلی ساخته شده  و به این شرکت ریلی افزوده خواهد شد.

طلوعی با بیان این مهم که  قطارهای 5 ستاره در چارچوب قیمت گذاری نیستند و 22درصد افزایش قیمت بلیط قطار که اخیراً برای سایر مسیرهای ریلی مسافری اعمال شده مشمول قطارهای 5 ستاره نخواهد شد، یادآور شد: در حال حاضر 60 واگن مسافری 5  ستاره فدک در اختیار این شرکت قراردارد که  اکثر آن‌ها در مسیر تهران – مشهد تردد دارند.

عضو انجمن شرکت‌های حمل و نقل ریلی در پایان به این نکته نیز پرداخت که، قیمت بلیط این قطارها تنها بر اساس عرضه و تقاضا نرخ‌گذاری می‌شود.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بخش حمل و نقل ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند

به گزارش قدس آنلاین، «مرتضی جعفری» در واکنش به فضاسازی رسانه‌ای کنسرسیوم ایرانی «توسعه ریلی افغانستان» افزود: از سال گذشته و پس از بازدید معاون فنی راه‌آهن از خط ریلی افغانستان، به ذکر مستندات ایرادات گسترده خط به منظور بهره‌برداری تجاری به‌طرف مقابل اعلام و مقرر شد پس از رفع این ایرادات فنی و مهم در حوزه ایمنی قطار تجاری بهره‌برداری شود که تا کنون برطرف‌شدن این ایرادات به راه‌آهن اعلام نشده است.

وی بیان‌داشت: از سوی دیگر مشخص بود که رفع این ایرادات مهم توسط کنسرسیوم قابل‌اجرا نیست، زیرا نیاز به ماشین‌آلات تخصصی خط دارد که در اختیار هیچ‌کدام از این شرکت‌ها نیست و راه‌آهن بارها به‌طرف افغانستانی اعلام کرده آمادگی این را دارد که با ارسال ماشین‌آلات تخصصی به خاک افغانستان این ایرادات را برطرف کند.

جعفری تاکید کرد: با این‌ وجود، راه‌آهن موافقت کرد برای توسعه خط ریلی از «روزنک» به هرات، فقط قطار عملیاتی برای انتقال تراورس و بالاست به روزنک وارد افغانستان شود که به نظر می‌رسد کنسرسیوم از حُسن‌نیت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرده و آخرین قطار عملیاتی که فرستاده شده را بدون هماهنگی و اطلاع راه‌آهن پس از تخلیه، به تعداد ۱۰ واگن بارگیری کرده و پس از کار رسانه‌ای از روزنک راهی «شمتیغ» کردند.

معاون بهره‌برداری راه‌آهن گفت: پس از انتشار خبر حرکت قطار ترانزیتی از افغانستان و باتوجه‌به اینکه ما در مرز شمتیغ اساساً هیچ‌گونه ارتباط تلفنی و بیسیم و تلفن همراه نداریم، با «رضایی» مدیرعامل کنسرسیوم و لکوموتیوران قطار تماس گرفتم که آن‌ها به‌دروغ اعلام کردند لکوموتیو به‌صورت منفصل به سمت ایران آمده و هیچ واگن بارداری لکوموتیو را همراهی نکرده است و با استناد به همین مورد اعلام شد که قطاری وارد کشور نشده است.

وی گفت: فردای همان روز برای اطمینان بیشتر یکی از ماموران راه‌آهن را به مرز شمتیغ فرستادیم که در بازدید میدانی مشخص شد که ۱۰ واگن بارگیری شده به همراه لکوموتیو وارد شمتیغ شده‌اند و ازآنجاکه هیچ هماهنگی حتی با گمرک هم انجام نشده بود و هیچ نهاد مرتبطی در حوزه ترانزیت از ارسال این بار خبر نداشت، این بار در مرز متوقف شده بود که با موافقت و دستور مدیرعامل راه‌آهن تصمیم بر ارسال واگن‌ها اتخاذ شد که از همان روز تا الان کنسرسیوم هیچ اقدامی برای طی تشریفات گمرکی و ارسال این ۱۰ واگن انجام نداده است.

جعفری با اشاره به ۲ مرز ترانزیتی با افغانستان و مرزهای ریلی با ترکیه و پاکستان، گفت: فعالان بخش خصوصی امروز ترانزیت خود را به‌صورت روزانه در این مرزها انجام می‌دهند و هیچ مشکلی از طرف ما وجود ندارد؛ اما گویا کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» قصد انجام مقررات مرسوم در حوزه ترانزیت را ندارد و به همین دلیل تلاش می‌کند با دروغ‌پردازی‌های رسانه‌ای جو را تخریب و خارج از مقررات فعالیت کند که توصیه ما به‌طرف افغانستانی این است که کارشان را از طریق قانونی و بر اساس مقررات پیگیری کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد