Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@23:45:59 GMT

حرکت بلیط قطار خلاف نمودار عرضه و تقاضا!

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۶۲۸۰

حرکت بلیط قطار خلاف نمودار عرضه و تقاضا!

افزایش 20 دردصدی قیمت بلیت قطار در حالی اعلام شد که تقاضا برای سفر ریلی 95درصد کاهش یافته است.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جام‌جم وضعیت شرکت‌های ریلی و دلایل افزایش قیمت بلیط این ناوگان حمل و نقل عمومی را بررسی کرده است که مهمترین بخش‌های آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

تیر سال گذشته بلیت قطارهای مسافری ۲۲درصد افزایش یافته‌بود؛ پیش از آن نیز در تابستان سال ۹۷، شرکت راه‌آهن با افزایش ۱۰درصدی قیمت بلیت قطار موافقت کرده‌بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال بار دیگر در جلسه ۶ خردادماه امسال شورای عالی ترابری، با پیشنهاد شرکت راه‌آهن مبنی بر افزایش ۲۰ درصدی قیمت بلیت قطارهای مسافری و ۵۰ درصدی قیمت بلیت قطارهای حومه‌ای موافقت شد. این در حالی بود که بلیت قطارهای حومه‌ای از سال ۹۳ تغییری نداشته ‌است.

رد پای اقتصاد دولتی در زیان‌های بزرگ
هرجایی که مشکل بزرگی مشاهده می‌شود رد پای دولت در آن مشخص است. یکی از معضلات و موانع پیشرفت در ایران اقتصاد دولتی است که قصد دارد با اعمال سیاست‌های دستوری نسبت به کنترل وضعیت  اقدام کند که نتیجه آن زیان شرکت‌های بزرگ است. از این رو پیشنهاد می‌شود به‌جای پرداخت زیان، قبل از این‌که شرکت‌ها با مشکل روبه‌رو شوند یارانه اعطا کند.
زمانی که تقاضای یک کالا افزایش می‌یابد این امکان را به سرمایه‌گذاران و تصمیم‌گیران اقتصادی می‌دهد که از این طریق بتوانند به رشد اقتصادی دست‌یابند. از سوی دیگر در بخش‌هایی که تقاضا افزایش دارد شرکت‌‌ها با ارائه خدمات ویژه قصد جلب توجه مشتری را دارند اما در ایران وضعیت متفاوت است. زمانی که تقاضا برای افزایش خودرو زیاد می‌شود سیستم قرعه‌کشی مد نظر تصمیم‌گیران اقتصادی قرار می‌گیرد. در بخش ریلی هم مسیرهای پر تقاضا به‌جای این‌که از خدمات ویژه‌ای برخوردار باشند با افزایش 25درصدی قیمت روبه‌رو شدند که ظاهرا این موارد تنها در ایران اتفاق می‌افتد.

قیمت بالا،  کاهش تقاضا
ایران پر است از افزایش قیمت‌های یکباره. این اتفاق بعد از اقلام مصرفی به بخش خدماتی هم رسیده و با رشد نرخ، افرادی که توانایی مالی پایینی دارند از  فهرست متقاضیان حذف می‌شوند. فعالان صنعت ریلی معتقدند شرکت‌ها زیان‌ده هستند و باید افزایش قیمت اعمال شود اما سوال مهم این است، تا کجا؟ شرکت‌های خصوصی زمانی که به‌صورت پیاپی ترازنامه مالی منفی داشته‌باشند (زیان بیشتر از سود باشد) آن بنگاه اقتصادی را با اعلام ورشکسته تعطیل می‌کنند اما جالب اینجاست اغلب شرکت‌های زیان‌دهی که معتقدند افزایش قیمت باید اتفاق بیفتد زیر چتر دولت هستند.

افزایش قیمت به دلیل نرخ ارز است
محمد رجبی، رئیس انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی درباره افزایش قیمت بلیت‌ قطار می‌گوید: هزینه شرکت‌های ریلی 130 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و با توجه به این موضوع، پیشنهاد 40 درصدی را به شورای هماهنگی ترابری دادیم که با افزایش 20 درصدی این رقم موافقت شد. وی با بیان این‌که افزایش قیمت بلیت به‌خاطر کرونا نیست و  به‌دلیل تورم و ارز است تصریح کرد: به‌صورت میانگین 55 درصد هزینه نگهداری و تعمیر قطعات ارزی است و با افزایش نرخ ارز مجبوریم پیشنهادهایی را مبنی بر رشد قیمت بلیت مطرح کنیم. از سوی دیگر هر ساله به دستمزد کارگران افزوده می‌شود و این بخش هم باید مورد توجه قرار گیرد.

صنعت ریل نیازمند یارانه مستقیم
علیرضا محمودی، رئیس هیات‌مدیره شرکت رجاء گفت: افزایش بهای بلیت نیز باید گفت مطابق روال هرساله بوده و ارتباطی با وضع فعلی کشور ندارد‌. تورم و افزایش مصالح و دستمزدها، تعهداتی برای شرکت‌ها ایجاد می‌کند که در این خصوص شرکت‌های مسافربری ریلی و انجمن صنفی ذی‌ربط، پیشنهادهایی را در اردیبهشت یا خرداد هرسال برای افزایش نرخ بلیت به شرکت راه‌آهن منعکس و به منظور اتخاذ تصمیم در شورای عالی ترابری طرح می‌شود.
وی تاکید کرد: افزایش قیمت بلیت ربطی به کرونا ندارد و هرسال با افزایش هزینه‌های ناشی از تورم و رشد هزینه‌های نگهداری و تعمیرات قطعات، بهای بلیت تغییر می‌کند. این در حالی است که شیوع ویروس کرونا مشکلاتی ازجمله کاهش شدید تقاضا، افزایش هزینه‌های بهداشتی و ضدعفونی کردن واگن‌ها، کاهش ظرفیت مسافرگیری را به دلیل رعایت فاصله اجتماعی به 64 درصد ظرفیت واقعی در پی داشته که با تحمیل هزینه‌های ناشی از افزایش مجدد نرخ ارز شرایط را به‌طور مضاعف سخت کرده است.
محمودی می‌گوید: اکنون شرکت‌ها برای جذب مشتری، تخفیف‌های قابل ملاحظه‌ای را در نظر می‌گیرند و رقابت بین شرکت‌های خدمات‌دهنده وجود دارد.
رئیس هیات‌مدیره شرکت رجاء با بیان این‌که درآمد ازدست رفته این شرکت به‌علت کرونا تاکنون از 200 میلیارد تومان فراتر رفته، تصریح کرد: همان‌گونه که کشورهای دیگر از بخش مسافربری ریلی خودشان حتی در زمان عادی نیز حمایت مالی می‌کنند، ما هم نیازمند کمک مستقیم مالی از سوی دولت به‌صورت یارانه هستیم، اما تاکنون این اتفاق در هیچ برهه‌ای در کشور ما نیفتاده است یا حداقل من اطلاع ندارم.

صرفه اقتصادی با قطار است یا خودروی شخصی؟
هر سال قیمت بلیت قطار در اردیبهشت و خردادماه تعیین‌تکلیف می‌شود. سال گذشته متوسط افزایش قیمت بلیت قطار 22درصد بود و امسال نیز افزایش 20درصدی در این بخش اعمال شد. این در حالی است که با رشد قیمت حمل‌ونقل ریلی تقاضا در این بخش کاهش می‌یابد. مسیر تهران - مشهد به عنوان یکی از مسیرهای پرتقاضا در بخش ریلی و هوایی است. اگر میانگین قیمت بلیت هر نفر در مسیر رفت‌وبرگشت را 300 هزار تومان محاسبه کنیم، یک خانواده چهارنفره برای سفر به این شهر یک‌میلیون و 200هزار تومان باید بپردازند. در همین حال اگر یک خانواده چهارنفره با توجه به حجم باری که حمل می‌کنند قصد سفر با خودروی شخصی را داشته باشند باید در طول مسیر رفت‌وبرگشت جاده‌ای حدود 160 لیتر بنزین مصرف کنند. به ازای هر صد کیلومتر، هشت لیتر و با احتساب بنزین 3000تومانی هزینه بنزین یک خودرو در مسیر رفت و برگشت حدود 960 هزار تومان می‌شود که حدود 300هزار تومان از قیمت قطار ارزان‌تر است. همچنین باید توجه داشت که قطارهای سریع‌السیر قیمت‌های بالاتری دارند که این اختلاف را بیشتر می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش قیمت بلیط قطار رجا ارز کرونا افزایش قیمت بلیت قیمت بلیت قطار بلیت قطارهای درصدی قیمت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۶۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد

تین نیوز

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه با بیان این که کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت راه آهن سوءاستفاده کرد، گفت: کنسرسیوم مذکور به تعهدات خود عمل نکرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، مرتضی جعفری در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه و اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در این رابطه، اظهار کرد: بر اساس صورت جلسه هایی که موجود است قرار بر این شد راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای قطارهای عملیاتی جهت اصلاح خطوط و ادامه خط آهن روزنک ـ هرات مساعدت کند.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این که طی بازدید معاون فنی راه آهن، اشکالات در خط آهن موجود را کتباً اعلام و آن را هم برای نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور افغانستان و هم راه آهن کشور افغانستان ارسال کردیم.

وی افزود: نظر بر این بود بعد از انجام اصلاحات خط آهن، قطار تجاری (افغانستان ـ ترکیه) راه اندازی شود، اما تا کنون هیچ اقدامی که منجر به رفع اشکالات شود به راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است.

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن با بیان این که کنسرسیوم به صورت کلی اعلام کرده که کارهایی را در این رابطه انجام داده است، اضافه کرد: البته مشخص بود با توجه به امکانات این کنسرسیوم، امکان این که بتواند استانداردهای اولیه راه آهن را فراهم کند، ندارد، به این دلیل که رعایت استانداردها نیازمند به ماشین آلات تخصصی دارد و کنسرسیوم مذکور این دستگاه ها را در اختیار ندارند.

جعفری با یادآوری این که "همواره اعلام کرده ایم این آمادگی را داریم تا با همکاری راه آهن افغانستان به استانداردهای موردنظر برسیم."، گفت: در آخرین مکاتبه با کنسرسیوم توسعه ریلی در اواخر سال گذشته تأکید کردیم که «نتیجه اقدامات تعهدشده را به راه آهن اعلام نکرده اید اما در راستای تعاملات قطارهای عملیاتی را به این مسیر اعزام می کنیم»".

وی بیان کرد: این در حالی بود که کنسرسیوم از حسن نیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرد و واگن تخلیه شده را بارگیری کرده و بدون هیچ هماهنگی با راه آهن ایران ارسال کرده است. همان شب (اوایل اردیبهشت 1403) از مأمور مربوطه و مدیرعامل کنسرسیوم موضوع را پیگیری کردم که گفتند واگن بارداری وارد کشور نشده است.

وی با تأکید بر این که "در آنجا (افغانستان) هنوز هیچ ارتباطی با مرز نداریم."، اظهار کرد: هنوز چه از طریق تلفن ثابت، چه بیسیم و چه تلفن همراه ارتباطی با مرز ریلی نداریم، فقط به استناد اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم و مأمور وی مبنی بر این که لکوموتیو به صورت منفرد وارد کشور شده است و واگن بارداری وارد نشده است، اعلام کردیم که قطاری وارد ایران نشده است.

معاون بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران در عین حال ادامه داد: این در حالی بود که با بررسی های صورت گرفته متوجه شدیم کنسرسیوم دروغ گفته است و قطار وارد ایستگاه شمتیغ در مرز ایران و افغانستان شده است و اظهارات آنها مبنی بر ورود منفرد لکوموتیو هم دروغ بوده است.

جعفری خاطرنشان کرد: فیلم منتشرشده از ایستگاه روزنک بود و برآورد راه آهن این بود که کنسرسیوم توسعه ریلی یک فیلم تبلیغاتی ساخته است، نکته جالب این که مسئولان گمرک هم در این رابطه ابراز بی اطلاعی کرده اند، چگونه کنسرسیوم مذکور مدعی شده است که همه سازمان های مربوطه از ورود قطار به کشور اطلاع داشته اند؟

وی خواستار ارائه مستندات کنسرسیوم توسعه ملی در رابطه با داشتن مجوزهای لازم برای ورود قطار شد و با بیان این که هیچ هماهنگی ای در جهت در جریان قرار دادن راه آهن برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان انجام نشده است، اضافه کرد: 10 واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. با دستور مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با ورود این 10 واگن موافقت شد، این در حالی است که هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است.

وی با بیان این که کنسرسیوم مذکور اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده اند، تصریح کرد: با توجه به این که امکان سوء استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد، فعلاً راه آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است. بهتر است کنسرسیوم به جای ادامه دروغ پردازی و تشویش اذهان عمومی از مسیر درست کار را پیش ببرند.

وی همچنین گفت: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان اقتصادی در حال واردات و صادرات بار ترانزیتی هستند. در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است، اما کنسرسیوم توسعه ریلی چون نمی خواهد مقررات راه آهن را انجام دهد تلاش می کند با دروغ پردازی جو را به هم بریزد و کارهایی را که خارج از مقررات است، انجام دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن