Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از چابک آنلاین، محمد رجبی افزود: وثائق مورد نظر این بانک در این زمینه سند ملکی و ضمانت نامه بانکی یعنی ترکیبی از اعتبار و ملک است. 

به گفته این کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی، در سال گذشته تلاش مسئولین راه آهن کشور بر این بود که بانک مذکور را متقاعد کنند، علاوه بر ملک و ضمانت نامه بانکی، واگن ها را هم به عنوان وثیقه قبول کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: پس از حدود ۵ ماه تلاش مسئولان شرکت راه آهن جمهوری اسلامی، بانک عامل متقاعد شد که ترکیبی از وثائق ملکی، سپرده بانکی و واگن ها را برای اعطای وام بپذیرد.

رجبی در رابطه با تسهیلات بانکی مربوط به دوران کرونا گفت: بانک عامل در رابطه با شرکت هایی که سهامداران بزرگ مثل سازمان تأمین اجتماعی دارند اعلام کرد که سهامداران اصلی شرکت های حمل و نقل ریلی لازم است که برای سپرده گذاری و اخذ ضمانت نامه بانکی جهت اخذ وام اقدام کنند. 

نائب رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته گفت: استثنائاً برای شرکت رجا با توجه به اینکه این شرکت بزرگترین شرکت حمل و نقل ریلی کشور است و شرکت راه آهن هم از این شرکت حمایت می کند؛ بانک عامل موافقت کرد که شرکت رجا صرفاً با وثیقه قرار دادن واگن بتواند از تسهیلات مربوط به کرونا برخوردار شود. 

وی در خصوص تأمین مالی جهت ساخت واگن های باری و حمل و نقل مسافری تصریح کرد: ساخت واگن مستلزم این است که شرکت های خریدار واگن بتوانند از عهده پیش پرداخت و میان پرداخت مربوط به آن بر بیایند تا سازنده هم بتواند به وظیفه خود در این زمینه عمل کند؛ اما این امکان بدون حمایت بخش دولتی وجود ندارد. 

رجبی گفت: با توجه به اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه مرکز تعمیرات و نوسازی ناوگان ریلی، دولت ۲۰ درصد از مبلغ قرارداد را به بانک عامل می پردازد و ۲۳ درصد از مبلغ قرارداد را شرکت متقاضی سپرده گذاری می کند، در نتیجه ۵۷ درصد الباقی مبلغ را بانکهای عامل، تسهیلات می دهند؛ آن هم به صورتی که تسهیلات مستقیماً به تولید کننده واگن پرداخت می شود.

نائب رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته  تصریح کرد: برای تهیه واگن های باری از تبصره ۱۸ استفاده می شود اما تا به حال تنها یک شرکت مسافری حمل و نقل ریلی توانسته است از تبصره ۱۸ برای خرید واگن استفاده کند.

به گفته وی، منابع موجود برای تبصره ۱۸ محدود است و همچنین قیمت واگن ها بسیار افزایش یافته است. 

مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا در رابطه با بهای تمام شده هر واگن گفت: قیمت هر واگن اکنون بین ۱۵ تا ۱۸ میلیارد تومان است؛ با توجه به قیمت گذاری دولتی بلیط قطار، برای سرمایه گذار توجیه ندارد که در این بخش سرمایه گذاری کند؛ چرا که در یک بازه زمانی معقول نمی تواند مبلغ سرمایه گذاری خود را بازیابد.

نائب رییس هیات مدیره انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته در رابطه با امکان استفاده از قراردادهای B.O.T برای تأمین مالی پروژه های حمل و نقل ریلی کشور تصریح کرد: در هر سرمایه گذاری انگیزه سرمایه گذار این است که دوره بازگشت سرمایه اش کوتاه باشد و سود حاصل از این سرمایه گذاری هم بالا باشد؛ با توجه به شرایط فعلی اقتصادی چنین شرایطی در صنعت حمل و نقل ریلی کشور مهیا نیست؛ همچنین از طرف دیگر تفاوت صنعت حمل و نقل ریلی با دیگر صنایع در این است که اگر کسی در این حوزه سرمایه گذاری کند، سپس به هر دلیلی علاقه مند نباشد که به همکاری خود ادامه دهد امکان خارج کردن واگن خود را از شبکه ریلی ندارد.

وی افزود: در دهه ۸۰ دولت با اتخاذ سیاست های حمایتی از بخش حمل و نقل ریلی باعث توسعه این صنعت شد؛ به این صورت که سرمایه گذاران در بخش حمل و نقل ریلی تنها ۴ درصد از بهره بانکی را بابت تسهیلات پرداخت می کردند و پرداخت مابقی بهره بانکی را دولت در یک طرح تشویقی، خود به عهده گرفته بود؛ متأسفانه در دولت های بعد از دهه هشتاد چنین فرصت هایی فراهم نشد. 

مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا افزود:قیمت بلیط قطار در کشور آلمان در حدود قیمت بلیط هواپیما و گاهی بالاتر از آن است، در کشورهایی که در زمینه صنعت حمل و نقل ریلی توفیقی به دست آورده اند تقریباً قیمت بلیط آزاد است و بهای تمام شده را از مسافر دریافت می کنند. 

رجبی نرخ تأمین مالی برای شرکت های حمل و نقل ریلی از طریق شرکت های تأمین سرمایه را بالا دانست و افزود: نرخ تأمین مالی از این روش، برای صنعتی که بازده کمی دارد بسیار بالا است؛ حتی تأمین مالی از طریق صکوک نیز نرخی در حدود ۲۲ تا ۲۳ درصد دارد.

به گفته این کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی، به عنوان یک راه حل، دولت باید هزینه بخش های زیان ده صنعت حمل و نقل ریلی را به عهده بگیرد و برای حمایت از بخش های دیگر با اختصاص منابع مالی به صندوق توسعه حمل و نقل کشور اقدام کند؛ همچنین این صندوق با بهره صفر درصد می تواند منابع مالی مذکور را در اختیار شرکت های علاقه مند به سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی کشور قرار دهد.

پربیننده ترین بانک ها تمایل چندانی به اعطای تسهیلات کرونا به صنعت حمل و نقل ریلی ندارند شرکت های بیمه ای از خدمات کراینشورنس گلایه دارند / کوتاه بودن عمر مدیریتی چالش مهم فناوری اطلاعات سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکت بیمه ای در ایران بسیار اندک است حضور استارت آپ ها شکاف کدینگ واحد را مشخص کرد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت بیمه انتخابات ۱۴۰۰ شرکت های حمل و نقل ریلی صنعت حمل و نقل ریلی حمل و نقل ریلی کشور سرمایه گذاری تأمین مالی قیمت بلیط بانک عامل تبصره ۱۸ واگن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۷۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنوز تشریفات گمرکی برای قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران انجام نشده است

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه که در خاک ایران قرار دارد، گفت: کنسرسیوم توسعه ریلی به دروغ اعلام کرد "واگن بارداری وارد ایران نشده است"، اما چون این واگن‌ها بارگیری شده بود، با دستور مدیرعامل راه‌آهن با ارسال آنها موافقت شد که هنوز هم کنسرسیوم تشریفات گمرکی را برای ترانزیت بار انجام نداده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی جعفری در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه و اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در خصوص سوء مدیریت راه‌آهن بیان کرد: از سال گذشته بر اساس صورت‌جلسه‌هایی که مستند است، قرار بر این شد راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران برای قطارهای عملیاتی جهت اصلاح خطوط و ادامه خط‌آهن روزنک - هرات مساعدت کند و به افغانستان ارسال کند.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این‌که طی بازدید معاون فنی راه‌آهن از منطقه،‌ اشکالات در خط‌آهن موجود را کتباً اعلام کرده و آن را هم برای آقای کاظم قمی -نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور افغانستان- و هم راه‌آهن کشور افغانستان فرستادیم.

معاون بهره‌برداری و بازرگانی شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: نظر بر این بود که اول اصلاحات انجام شود و بعد از انجام اصلاحات، قطار تجاری (افغانستان- ترکیه) راه‌اندازی شود، اما طبق مستندات اعلامی، تا کنون هیچ اقدامی که منجر به رفع اشکالات شود به راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است و کنسرسیوم فقط به‌صورت کلی اعلام کرده که کارهایی را در این رابطه انجام داده است.

کنسرسیوم توسعه ریلی، ماشین‌آلات تخصصی را برای اصلاح خطوط نداشت 

جعفری با انتشار یک فایل صوتی برای خبرنگاران، توضیح داد: البته از قبل هم مشخص بود که با توجه به امکانات این کنسرسیوم، امکان این‌که بتواند استانداردهای اولیه راه‌آهن را فراهم کند، ندارد. به این دلیل که رعایت این استانداردها نیاز به ماشین‌آلات تخصصی خطی دارد و این کنسرسیوم هم این ماشین‌آلات را نداشتند که بتوانند این اصلاحات را انجام دهند.

وی با بیان اینکه همواره اعلام کرده‌ایم این آمادگی را داریم تا با راه‌آهن افغانستان تعامل داشته باشیم و ماشین‌آلات را بفرستیم تا به استانداردهای موردنظر برسیم، افزود: اما در آخرین مکاتبه با کنسرسیوم توسعه ریلی در اواخر سال گذشته اعلام کردیم که نتیجه اقدامات تعهدشده هنوز به راه‌آهن اعلام نشده است؛ اما ما باز هم به‌جهت تعامل، قطارهای عملیاتی را به این مسیر اعزام می‌کنیم.

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن بیان کرد: با ارسال آخرین قطار عملیاتی، به نظر می‌رسد که کنسرسیوم از حسن‌نیت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران سوء‌استفاده کرده و واگن‌های تخلیه‌شده را بارگیری کرد؛ و بدون اینکه هیچ هماهنگی با راه‌آهن ایران داشته باشد ارسال کرده است.

کنسرسیوم به دروغ اعلام کرد که واگن بارداری وارد ایران نشده است

جعفری ادامه داد: همان شب زمانی که من مطلع شدم، از مامور مربوطه پرسیدم و با مدیرعامل کنسرسیوم صحبت کردیم و آن‌ها خودشان اعلام کردند که واگن بارداری وارد ایران نشده است. به جهت اینکه ما هیچ‌گونه ارتباطی با مرز نداریم و هنوز ارتباطات از طریق تلفن ثابت، بیسیم و تلفن همراه فراهم نیست، فقط به‌استناد اظهارات آقای مصطفی رضایی -مدیرعامل کنسرسیوم- و مامور ایشان مبنی بر این‌که لکوموتیو به‌صورت منفرد وارد کشور شده و واگن بارداری نیامده است، اکتفا کرده و گفتیم قطاری وارد ایران نشده است.

وی ادامه داد: اما بعد از بررسی متوجه شدیم کنسرسیوم همه این موارد را دروغ گفته است و قطار وارد ایستگاه شمتیغ در مرز ایران و افغانستان شده  و آن‌ها به دروغ اعلام کردند که واگنی وارد نکردیم. البته فیلمی از ایستگاه روزنک منتشر کردند و برآورد راه‌آهن این بود که کنسرسیوم توسعه ریلی یک فیلم تبلیغاتی ساخته است.

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن اظهار کرد: نکته جالب این‌که مسئولان گمرک هم در این رابطه اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند، بنابراین اینکه کنسرسیوم مدعی شده که همه سازمان‌های مربوطه از ورود قطار به کشور اطلاع داشته‌اند صحت ندارد. بنابراین اگر غیر از این موارد که به دروغ مطرح شده، مستنداتی دارند، اعلام کنند.

جعفری خاطرنشان کرد: هیچ هماهنگی‌ در جهت اینکه قرار است قطار ترانزیتی از افغانستان وارد کشور شود، انجام نشده است و به ما اطلاع ندادند. اما پس از اینکه با آن‌ها صحبت کردیم و گفتند قطاری وارد نشده، وقتی مامور فرستادیم و متوجه شدیم دروغ گفتند و ۱۰ واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. که با دستور مدیرعامل راه‌آهن با توجه به اینکه این واگن‌ها بارگیری شده بود، با ارسال آنها موافقت شد.

کنسرسیوم توسعه ریلی تشریفات گمرکی را هم برای ارسال بار انجام نداده است

وی ادامه داد: با وجود این از همان روز که ما با ارسال بار موافقت کردیم، هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است و حتی اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده‌اند. با وجود پیگیری‌های انجام‌شده هنوز این کار انجام نشده است. اما با توجه به این‌که امکان سوء‌استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد،‌ فعلاً راه‌آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است.

بیشتر بخوانید اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند کشورهای همسایه، ایران را در ترانزیت دور می‌زنند

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن بیان کرد: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان بخش خصوصی در آنجا بار ترانزیت را  واردات و صادرات می‌کنند؛ در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است و هیچ مشکلی وجود ندارد؛ اما چون کنسرسیوم توسعه ریلی نمی‌خواهد مقررات راه‌آهن را انجام دهد، تلاش می‌کند با دروغ‌پردازی جو را به‌هم بریزد و کارهایی را که خارج از مقررات است، انجام دهد.

جعفری خاطرنشان کرد: بهتر است کنسرسیوم به‌جای دروغ‌پردازی و تشویش اذهان عمومی علیه راه‌آهن، از مسیر درست کار را پیش ببرند. به جای اینکه بخواهند در رسانه‌ها دروغ بگویند که راه‌آهن به آنها مجوز داده، کار را از راه درست انجام دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • هنوز تشریفات گمرکی برای قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران انجام نشده است
  • تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است
  • انفجار قطار حامل بنزین در آمریکا + فیلم